Leopoldlaan 53 - 8430 Middelkerke - 059.31.07.85

Gemoedelijke sfeer en streekgebonden gerechten, da's restaurant Papillon


Met menu's als De echte Belg, Le p'tit Papillon en Polderland schotelen ze in Restaurant Papillon in Middelkerke gerechten uit eigen streek voor. Klassiek, sober en verrassend lekker want de kust levert nu eenmaal heerlijke ingrediŽnten.

In de Papillon kan je genieten van een zeer gemoedelijke, rustige loungesfeer met een klassiek- en familiaal tintje. Vanuit het restaurant heb je zicht op het plein met de fonteintjes en het casino. De zee ligt op een boogscheut. Dat uitzicht geeft je meteen ook een vakantiegevoel.

Chef-kok Gino Lambert en zijn vrouw Johanna Tallon vormen een hecht team, ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en ontvangen hun gasten zeer hartelijk. Reeds 20 jaar is de Papillon een ankerpunt in Middelkerke. In de zomer komen er vooral toeristen. In het najaar en voorjaar kan Restaurant Papillon rekenen op de vaste klanten, sommige zijn al fan van het eerste uur. Dertien jaar geleden beslisten Gino en Johanna om het restaurant met z'n tweetjes te runnen en niet langer met personeel. De inrichting werd aangepast en een deel van de tafels verwijderd. Van de vrijgekomen ruimte maakten ze een salon met comfortabele zetels. Daar kan je rustig het aperitief nuttigen en na het eten ook koffie of thee drinken. Heel wat gasten doen dit en dat maakt de sfeer ook aangenaam. Je hoeft niet te wachten maar je kan gezellig keuvelen in het salon tot de gastvrouw je naar de tafel begeleidt.

De meer uitgebreide menu's is het menu Papillon. Voor de kinderen is er een aangepaste kinderkaart en ze hebben een leuk hoekje om zich rustig bezig te houden. Bijzonder in dit huis is de wijnklimaatkast. Een kast die de wijn, zowel wit als rood op perfecte temperatuur houdt. De wijnkaart is opgemaakt volgens smaak met beschrijvingen zoals brede mollige wijnen, droge minerale wijnen en volle wijnen met kruidige toets die het kiezen vergemakkelijken.
Reservatie wordt gewaardeerd en is op zaterdagavond, zondagmiddag en feestdagen aanbevolen.